Virpi

Keltaisen Keinutuolin Virpi

Yritys nimeltään Keltainen keinutuoli työllistää yhden naisen, Virpi Mäkisen. Virpi asuu perheineen Seinäjoella. Jos kurkistaa sisään Mäkisen hirsitalon pikkuruutuisesta ikkunasta, voi nähdä Virpin istumassa herkullisen keltaisessa keinutuolissa. Pensselit huiskivat väriä kankaalle. Purkit, tuubit ja palettiveitset laulavat. Syntyy tuulta, meren aavaa, lakeutta, katunäkymiä… Maalin roiskeita on lattiassa ja farkun lahkeessa. Kattilassa porisevat perunat joutavia. Virpi käy väliin hämmentämässä, jos muistaa. Siinä olohuoneen tuntumassa on hänen ateljeensa. Virpin ympärillä maalaavat lapset omia teoksiaan tai hyysäävät nukkejaan.

Virpi maalaa myös lastenhuoneen tauluja. Niissä mörrimöykyt istuvat lasten sylissä, kettukaverukset leikkivät ja enkelit kulkevat lasten kanssa. Taulut tuovat lastenhuoneeseen onnellista, levollista tunnelmaa.

Virpin päivät yrittäjänä ja perheenäitinä ovat usein työntäyteisiä. Vielä illalla, kun talo hiljenee, näkyy valo olohuoneen ikkunassa. Virpi viimeistelee suuria tilaustöitään lattialla istuen. Olohuoneeseen on levitetty kuivumaan kymmeniä tauluja. Aamulla niistä osa lähtee jo uusille omistajilleen.

 

Teksti: Taina Kosola

Virpi p. 0445520168
s.posti: virpi@keltainenkeinutuoli.fi,
olen myös Facebookissa ja instagramissa